ARKADAŞLAR MUTLAKA YORUMLARINIZI YAZINIZ.BİZİ TAKİP EDİNİZ
Soluksuz İzleyeceğiniz En İyi Hayat Kalma Temalı Filmler - Edonikon Turkiyenin Bilgi Koridoru

slider

Navigation

Soluksuz İzleyeceğiniz En İyi Hayat Kalma Temalı Filmler

Merhaba Arkadaşlar Doğada hayatta kalma filmleri, sinema ve doğa severlerin için hazırladığımız macera ve hayattta kalma filmlerini sizin için seçti

Soluksuz İzleyeceğiniz En İyi Hayat Kalma Temalı Filmler
 

Merhaba Arkadaşlar

Doğada hayatta kalma filmleri, sinema ve doğa severlerin  için hazırladığımız macera ve hayattta kalma filmlerini sizin için seçtik. Bu tarz filmlerde mücadele şartları ne kadar zorlu olursa, izleyici sayısı da o kadar artıyor. Bugüne kadar bu kapsamda çekilen filmler arasında izlenmesi gereken en iyi ve etkileyici hayatta kalma filmlerini sizin için bir araya getirdik.

1 : In The Heart Of The Sea “Denizin Ortasında” (2015)

1 : In The Heart Of The Sea “Denizin Ortasında” (2015)

Fragman    İmdb : 6.0

KONUSU

Denizin Ortasında, izlenmesi gereken bir ıssız adada hayatta kalma filmidir ve listemizde 1. sırada kendine yer buluyor. Filmin yönetmenliğinde Ron Howard, başrollerinde ise Chris Hemsworth, Benjamin Walker ve Cillian Murphy yer alıyor. Sürekli balina avına çıkan Nantucket gemisi, son avında büyük bir balinanın çarpması ile parçalanarak batar. Gemiden kurtulmayı başaran mürettebat için, okyanusun ortasında ve balinalar ile köpek balıklarının cirit attığı bir bölgede, müthiş bir hayatta kalma mücadelesi başlar.



2 : Everest (2015)

2 : Everest (2015)

Fragman     İmdb : 7.1

KONUSU

2015 yapımı olan Everest filmi hayatta kalma filmleri arasında klasik haline gelmiş ve  ikinci sırada yer almaktadır. Filmin yönetmenliğinde Baltasar Kormákur, başrollerinde ise Jason Clarke, Jake Gyllenhaal ve Josh Brolin rol alıyor. Yaşanmış bir olayı anlatan filmde, Everest dağına tırmanmaya karar veren iki kafilenin başına gelenler anlatılıyor.

Kafileler zirveye yaklaştıkları anda, müthiş bir kar fırtınasına maruz kalırlar. Kafile lideri dünyaca ünlü bir tırmanış hocasıdır. Dağda mahsur kalanları kurtarmak için hayatını riske atan kafile lideri, zirveye yakın bir yerde mahsur kalır. Yanında oksijen ve su bulunmayan kafile liderine, hava şartlarından dolayı kurtarma ekibi de gönderilemez. Kafile lideri için tek başına uzun ve çok soğuk günler başlamaktadır.



3 : Alive “Yaşamak İçin” (1993)

3 : Alive “Yaşamak İçin” (1993)

Fragman      İmdb : 7.1

KONUSU

1993 yapımı olan Yaşamak İçin, doğada geçen hayatta kalma filmleri arasında on üçüncü sırada yer almaktadır. Filmin yönetmenliğinde Frank Marshall, başrollerinde ise Ethan Hawke, Vincent Spano ve Josh Hamilton bulunuyor. Yaşamak için de, yaşanmış gerçek bir hikayeyi konu ediyor. Uruguay’ın ragbi takımı maç için uçakla seyahat ederken, uçak Ant dağlarına çarpar. Ragbi takımından ve uçakta seyahat edenlerden kurtulanlar için, soğuk ve amansız bir hayatta kalma mücadelesi başlar.



4 : Unbroken “Boyun Eğmez” (2014)

4 : Unbroken “Boyun Eğmez” (2014)

Fragman     İmdb : 7.2

KONUSU

2014 yapımı olan Boyun Eğmez hayatta kalma filmleri arasında Dördüncü sırada bulunuyor. Filmin yönetmenliğinde Angelina Jolie, başrollerinde ise Jack O’Connell, Domhnall Gleeson ve Garrett Hedlund bulunuyor. Amerikalı maraton koşucusu olan Louis Zamperini, berlin’de düzenlenen olimpiyat oyunlarında ülkesini temsil etmiştir. Dereceye giremeyen ünlü koşucu, finalde gösterdiği performanstan dolayı çok beğeni kazanır.


Ünlü koşucu ile Adolf Hitler bile tanışmak ister. Tokyo’daki olimpiyatlara katılmak için yola çıkan Zamperini, II. Dünya Savaşı’nın başlaması ile olimpiyatlar iptal edilince savaşa katılır. Bu seferde kaza sonucunda, iki silah arkadaşı ile Pasifik’in ortasında mahsur kalır. Silah arkadaşlarının amansız hayatta kalma savaşı, tam 47 gün sürecektir.




5 : The Impossible “Kıyamet Günü” (2012)

5 : The Impossible “Kıyamet Günü” (2012)

Fragman       İmdb : 7.6

KONUSU

2012 yapımı olan Kıyamet Günü hayatta kalma filmleri listemizde Beşinci sırada bulunuyor. Filmin yönetmenliğinde Juan Antonio Bayona, başrollerinde ise Naomi Watts, Ewan McGregor ve Tom Holland bulunuyor. Yılbaşı tatili için Tayland’a giden iki çocuklu bir aile, ertesi gün kaldıkları otelin ve çevresindeki yerleşim yerlerinin tsunamiden dolayı sular altında kalması ile uyanırlar.


Ailenin tüm bireyleri birbirinden ayrı bölgelere sürüklenmiş ve birbirlerinden haber alamamaktadır. Baba, ailesini bir araya getirebilmek için, amansız bir mücadeleye başlar. Aile bireylerinin bir kısmı yaralanmış ve hepsi de sulardan kurtularak hayatlarını devam ettirmeye çalışmaktadır.

İYİ SEYİRLER ARKADAŞLAR


PAYLAŞ
Banner

Edonikon Turkiyenin Bilgi Koridoru

YORUMUNUZU YAZINIZ:

0 comments: