ARKADAŞLAR MUTLAKA YORUMLARINIZI YAZINIZ.BİZİ TAKİP EDİNİZ
2022 en hızlı en güvenli DNS Adresi Nedir-DNS Adresi Nasıl Değiştirilir - Edonikon Turkiyenin Bilgi Koridoru

slider

Navigation

2022 en hızlı en güvenli DNS Adresi Nedir-DNS Adresi Nasıl Değiştirilir

DNS (Domain Name System) tarayıcınızın adres çubuğuna girdiğiniz site ismini, girmek istediğiniz sitenin gerçekte ikamet ettiği IP adresine

2022 en hızlı en güvenli DNS Adresi Nedir-DNS Adresi Nasıl Değiştirilir
 

Merhaba Arkadaşlar

Bugünkü yazımızda 2022 yılının Dns adresleri.Gerçekten çok hızlı ve güvenli.Mutlaka değiştirmeniz gerek.Alttaki videomuzu izleyip windows 10 ve Google Chrome internet tarayıcığının dns adresini değiştip internette hem hızlı bir şekilde ve güvenli bir şekilde dolaşabilirsiniz.

DNS Nedir? Domain Name System Ne Demek?

DNS (Domain Name System) tarayıcınızın adres çubuğuna girdiğiniz site ismini, girmek istediğiniz sitenin gerçekte ikamet ettiği IP adresine çeviren ve internette gezinmeyi tahmin edemeyeceğiniz kadar kolaylaştıran oldukça yararlı bir sistemdir. Örneğin hiç kimse şu anda Google’ın ikamet adresi olan 74.125.224.83 adresini tarayıcısına yazmaz. Onun yerine www.google.com yazar ve DNS sunucusu, bu adresi IP adresine yönlendirir.


DNS Sunucusu Nedir?

Bir diğer kavram olan DNS sunucusu ise, site isimlerini IP adresine yönlendiren bir veri tabanına sahip bilgisayar sunucusudur. Dünya üzerinde var olan DNS sunucularının çoğu internet servis sağlayıcılarına aittir ve sağlayıcılar, sahip oldukları bu sunucuları sadece müşterilerine açar. Ancak alternatif olarak kullanabileceğiniz bazı ücretsiz DNS sunucuları da mevcut. Aşağıdaki listede en bilinen ücretsiz DNS sunucularını görebilirsiniz.

2022 yeni ve hızlı dnsleri

1.1.1.1

1.0.0.1

PEKİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

VİDEOMUZU İZLEYİN VE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN


BİZİ TAKİP EDİNİZ


PAYLAŞ
Banner

Edonikon Turkiyenin Bilgi Koridoru

YORUMUNUZU YAZINIZ:

0 comments: